Rollscourt in May

Houses and their gardens are rarely created in tandem, but here a new rear extension was designed so that the back garden could be seen from the front door and, once inside the Victorian house, there are more glimpses from different angles. As a result, everything about the design flows — there are no dead ends —  with the design bridging the gap between a modern extension and the soft informality of the garden. The 27m x 4.5m plot is sloping, and divided into three distinct sections. The first is a terrace, steps, two linked pools and lawn to create an architectural link. In the middle section lies a cool miniature woodland which leads to the third area, a kitchen garden. Seamlessly connecting all three areas is a winding path that subtly varies in width.

Tips for navigation

Buy this feature for use in your publication

What's in a feature package:

  • 25-50 high resolution jpegs
  • Full captions in spreadsheet
  • In-depth text of 800+ words

Download Sample

Already registered? Please log in to download multiple PDFs ...

Buy Now