Linden Barn in July

It took a decade or more for the owners of this third-of-an-acre to transform it from a blank canvas of naked soil to a series of garden rooms that wrap around three sides of an 1920s barn conversion. They wanted a scheme that not only incorporated private, hidden areas, but also gave unobstructed, open views from the house. To achieve this, the garden was designed around a line cutting diagonally across the garden, with a round bed of hawthorns encircled by gravel as its centrepiece. As a result, their design has developed into a skillfully balanced arrangement of box-edged beds, gravel parterre, a small woodland, long border, sheltered courtyard, terrace and lawns laced with wayward planting anchored by topiary.

Tips for navigation

Buy this feature for use in your publication

What's in a feature package:

  • 25-50 high resolution jpegs
  • Full captions in spreadsheet
  • In-depth text of 800+ words

Download Sample

Already registered? Please log in to download multiple PDFs ...

Buy Now